Rally-tokon kurssiasioihin liittyvät tiedustelut rally-tokon koulutusvastaavilta (kt. yhteystiedot).

Lagu järjestää jäsenilleen ohjattuja rally-tokokursseja ympäri vuoden. Rally-tokokurssille ei ole alaikärajaa koirille, mutta rokotusten varoaikoineen tulee olla kunnossa ennen kurssille tuloa (kisaamisen saa aloittaa 10 kk iässä). Kurssijaot pyritään tekemään tasoryhmittäin ja niitä on alkeis/mölliryhmistä ylempien luokkien ryhmiin. Lagun ryhmissä treenaavien koirakoiden toivotaan edustavan ensisijaisesti Lagua rally-tokon arvokisoissa.

Kurssille ilmoittautuminen

Kurssien aikataulut, ilmoittautumisajat ja maksuohjeet löytyvät täältä. Uusien ja tauolta palaavien koirakoiden tulee varmistaa treenipaikkaa sähköpostitse rally-tokon koulutusvastaavilta ennen ilmoittautumislomakkeen täyttämistä ja kurssimaksun maksamista.

Poissaolot kurssilta

Poissaolosta tulee ilmoittaa hyvissä ajoin suoraan oman ryhmän kouluttajalle. Kouluttajien yhteystiedot on ilmoitettu ryhmäjaon yhteydessä. Juoksuisen nartun kanssa ei saa osallistua rally-tokotreeneihin. Juoksuista aiheutuneet poissaolot hyvitetään seuraavan kurssin kurssimaksusta.

Hallittavuustesti

Rally-tokokurssille osallistuvilla koirilla pitää olla hallittavuustesti suoritettuna hyväksytysti. Hallittavuustestissä tarkastellaan koiran ja ohjaajan yhteistyön toimivuutta, koiran tottelevaisuutta sekä koiran suhtautumista vieraisiin ihmisiin ja koiriin. Tavoitteena on karsia kursseilta pois vihaiset koirat sekä koirat, jotka eivät ole ohjaajansa hallinnassa. Jos koira on suorittanut hallittavuustestin agilityä tai koirafrisbeetä varten, sen ei tarvitse tulla uudestaan testiin rally-tokoa varten.

Kouluttajaksi?

Kouluttajat mahdollistavat rally-tokokurssien järjestämisen ja avuksi kaivataankin jatkuvasti uusia kouluttajia. Pääosin koulutetaan pareittain, jolloin kurssin harjoituskerrat jaetaan puoliksi parin kanssa eli paikalla ei tarvitse olla joka kerta. Tarjolla on oman kiinnostuksen ja kokemuksen mukaan eri tasoisia ryhmiä. Kouluttajaksi ilmoittautumalla sitoudut aina vain seuraavan kurssin ajaksi kouluttajan tehtäviin. Mikäli kiinnostuit asiasta, ota yhteyttä koulutusvastaaviin!