Agilityn kurssiasioihin liittyvät tiedustelut agilityn koulutusvastaavilta (kt. yhteystiedot).

Kurssille ilmoittautuminen

Kurssien aikataulut, ilmoittautumisajat ja maksuohjeet löytyvät täältä. Tauolle jäämisestä ei tarvitse erikseen ilmoittaa. Mikäli olet unohtanut ilmoittaa koirasi kurssille, mahdollisia peruutuspaikkoja voi vielä kysellä koulutusvastaavilta ennen kurssien alkua. Uusia koirakoita otetaan kursseille alkeis- tai möllikurssin kautta. Kisaavia koirakoita voidaan ottaa suoraan treeniryhmiin, mikäli ryhmissä on tilaa. Kysy lisää koulutusvastaavilta.

Poissaolot kurssilta

Poissaolosta tulee ilmoittaa koulutusohjaajalle. Kolmesta (3) ilmoittamattomasta poissaolosta koirakon harjoitteluoikeus kuluvalle ja seuraavalle kurssille evätään ja paikka annetaan uudelle koirakolle.

Hallittavuustesti

Agilityn alkeiskurssilaisten ja uusien rally-tokoryhmäläisten tulee läpäistä pienimuotoinen hallittavuustesti ennen kurssin alkua. Testissä tarkastellaan koiran ja ohjaajan yhteistyön toimivuutta, koiran tottelevaisuutta (mm. paikallaolo) sekä koiran suhtautumista vieraisiin ihmisiin ja koiriin. Tämän tavoitteena on karsia kursseilta pois vihaiset koirat sekä koirat, jotka eivät ole ohjaajansa hallinnassa. Jokaisella kerralla mukana on kaksi koulutusohjaajaa, jotka antavat myös vinkkejä koiran ja ohjaajan suhteen parantamiseen. Testi on ilmainen, ja ilman sen läpäisyä ei alkeiskurssille pääse. Testi voidaan uusia myöhemmin tarpeen vaatiessa, esim. ohjaajavaihdoksen yhteydessä. Jos koira on suorittanut hallittavuustestin agilityä varten, sen ei tarvitse tulla uudestaan testiin rally-tokoa varten.

Agilityn alkeiskurssi

Agilityn alkeiskursseja pyritään pitämään 1-2 kertaa vuodessa. Lagu tarjoaa kaikille alkeiskurssilaiselle vakituisen treenioikeuden kursseilla. Alkeiskurssin jälkeen voi siis ilmoittautua vuoden jokaiselle kurssille.

Ilmoittautuminen alkeiskurssille aukeaa n.1 kk ennen kurssin alkua. Ilmoittautumisohjeet julkaistaan kotisivuilla.

Uudet alkeiskurssilaiset pyritään pitämään yhtenä ryhmänä koko ensimmäisen vuoden ajan (4 kurssia). Agilitykoulutus aloitetaan esteiden opettelusta ja kolmannen ja neljännen kurssin aikana tavoitteena on päästä tekemään jo lyhyttä rataharjoittelua ja oppia hallitsemaan muutamia tarpeellisia ohjauskuvioita.

Agilityn möllikurssi

Lagu järjestää myös agilityn möllikursseja. Möllikurssille pyrkivien on suoritettava hyväksytysti tasotesti kurssille päästäkseen.

Tasotestin sisältö:

  • Tasotesti on helppo rata (=ei tarvita puolen vaihtoa kummempia ohjauskuvioita), jossa on kaikki muut esteet paitsi ei keppejä, eikä kontaktiesteitä
  • Koiraa saa palkata kesken radan ts. radan voi suorittaa lyhyemmissä pätkissä ei kuitenkaan yksi este kerrallaan
  • Koiraa voi käydä palkkaamaassa useasti myös lähtötilanteessa
  • Koiran ohjaaja saa itse päättää esteiden korkeuden testissä (esim. maksikoira voi mennä mini-rimoilla)

Testi hylätään, jos:

  • koira ei pysy mitenkään lähdössä
  • koira ei selvästi osaa suorittaa/pelkää jotain estettä
  • koira karkailee useasti radalta eikä tule kutsusta luokse
  • koira on selvästi epämotivoitunut työskentelemään ohjaajan kanssa

Jos näistä asioista jonkun kanssa on ongelmia, mutta muut sujuvat hyvin, testi voidaan kuitenkin tapauskohtaisesti hyväksyä